Motto to live by

Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely
in an attractive and well-preserved body,
but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, martini in the other, body thoroughly used up,
totally worn out and screaming: 'Woo hoo! What a ride!'
(Hunter S.Thomson - met dank aan Nathalie)

zaterdag 28 mei 2011

De stilte van zondagochtend

Er gaat niets boven de stilte van een zondagochtend. Halfzeven, iedereen ligt nog in bed. Niet alleen in je eigen huis, maar de buren en de buren van de buren. De kat staat op uit de zetel en rekt zich op hoge poten en met een kaarsrechte staart uit. Hij denkt: 'Eten.' en draait rondjes om je benen tot je hem een blikje geeft. Tien minuten en een half blikje later ligt hij weer midden op het tapijt en slaapt verder alsof er niets gebeurd is. Katten zijn zo. Het koffiezetapparaat maakt een hels lawaai, maar dat heb je wel over voor die eerste kop koffie van de dag. Er bestaat namelijk geen betere. Bij de tweede zal je het jammer vinden dat die eerste weer zo vroeg kwam, maar daar denk je nu nog niet aan.
Rond halfacht fiets je naar de verre bakker voor broodjes. De bakker-om-de-hoek kan nog net voor doordeweeks brood, maar als voor een zondag moet je verder. En je hoopt dat ze allemaal nog in bed liggen als je thuis bent. Dat je de rust nog een klein beetje kan rekken...

donderdag 26 mei 2011

Gay tomaten

'Eten wij echt biogroenten?'
'Ja. Meestal toch.'
'Dat is zooooo gay. Ik dacht al dat ik me slap voelde. Dat komt gewoon door die gay groenten. Met heterogroenten heb je dat niet zo.'

Ik kon er om lachen.

dinsdag 24 mei 2011

Meer dan een jaar later

Grappig! Ik was mijn blog vergeten. Of beter: ik vond het een  gedoe om er iets op te posten. Stom natuurlijk, want het leest wel leuk, zo'n digitaal dagboek.
Om op een vorige post terug te komen: intussen mag ik u met vreugde melden dat maat 38 bereikt is. Broer en schoonzus gaven helaas geen trouwfeest, maar ook zonder die stok achter de deur lukte het me om een flinke tien kilogram kwijt te geraken. Tien pakjes bloem. Of boter. Of suiker. Of twee zakken patatten van vijf kilo. 't Is maar hoe je het bekijkt.
Ik weet niet precies hoé ik het deed want dan zou ik er wel een boek over schrijven en stinkend rijk worden. Ik schreef wél een boek voor Weight Watchers, ja, en aan het einde van dat boek waren vreemd genoeg ook mijn kilo's verdwenen. Het was geen uitzonderlijk moeilijk boek om te schrijven maar blijkbaar werkten die teksten zo stevig in op mijn brein dat het volledig autonoom besliste om mij te doen vermageren. Chique. Toch?
Het bewuste boek staat nu op nummer drie in de non-fictie top 10 van Standaard Boekhandel. En Honden - het tweede boek van Code 37 - staat op nummer acht in de fictie top 10. Niet slecht, in twee toptienen tegelijkertijd staan.
Verder houd ik me onledig met het bandjes uittypen van Hortense (boek volgt), het knutselen van geweldig leuke tasjes uit cornflakesdozen, het bedenken van allerlei concepten en het proberen schrijven van een stuk of vijf fictieboeken. Al was het maar om er niet aan te denken dat W straks aan de andere kant van de wereld zit...
Maar dat is een blog voor later. Als ik er aan denk tenminste!
De cornflakesdozentas