Gewoon omdat we ook al eens cupcakes bakken hier, een recept en wat foto's van de creaties.
Cupcakes
Voor 16 stuks
4 eieren - 170 g boter - 200 g suiker - 1 tl vanille-essence - 200 g zelfrijzende bloem - enkele druppels citroensap - een snuifje zout
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vul een muffinvorm met papieren cakevormpjes.
Splits de eieren. Smelt de boter en klop ze romig met de suiker. Doe er de eierdooiers en de vanille-essence bij en klop goed. Voeg er de bloem aan toe. Klop de eiwitten stijf met wat citroensap en een snuifje zout en spatel ze voorzichtig onder het beslag.
(Doe eventueel chocolade chips, een paar theelepels oploskoffie of een scheut chocoladesiroop (Nestlé) bij (delen van) het beslag).
Bak de cakejes 20 tot 25 minuten. Laat afkoelen op een rooster.
Bij Cupcakewars versieren ze de cakejes meestal met boterroom. Voor deze creaties gebruikte ik rolmarsepein van bij het Antwerps Kookhuys. Rol het uit tussen twee vellen bakpapier en steek er vormpjes uit.
Wannes Brazilië feestje met de Braziliaanse vlag |
Verjaardag Wannes |
Verjaardag Flo |
En nu we toch bezig zijn... Toen Flo en ik van Parijs kwamen, waren we helemaal gek van macarons. Ik kocht een boekje en probeerde ze thuis te maken. Het was niet simpel, maar het resultaat mocht er zijn...
Zo kwamen ze uit de oven |
Zij het niet allemaal... Vooral de laatste 'batch' liep fout. Tegen dan was het beslag al aan het versuikeren. |
Gevuld met confituur en rode en witte marsepein. Mierzoet maar wel lekker. Ze zijn trouwens niet helemaal gelukt want ik kreeg het oppervlak niet mooi glad. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten