Motto to live by

Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely
in an attractive and well-preserved body,
but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, martini in the other, body thoroughly used up,
totally worn out and screaming: 'Woo hoo! What a ride!'
(Hunter S.Thomson - met dank aan Nathalie)

dinsdag 1 november 2011

Waar zouden we ons druk om maken?

Laat me beginnen met mijn petekind op facebook:

Hilde: Knappe foto, X!
Petekind: 'Het is dan ook een super getalanteet fotomodel.'
Zus petekind: 'Dat jammer genoeg wel geen Nederlands kan...'
Petekind: '*getalenteert'
Zus Petekind: 'Nog steeds wat oefenen'
Hilde: 'Hahaha! Allez, X, nog één poging.'
Petekind: 'Getallenteert???'
Zus Petekind: 'Typt dat effe in in google en ge weet het.'
Petekind: 'Getalenteert tog'
Zus Petekind: 'Neeee, X, neeee'
Petekind: 'wa tan'
Zus Petekind: 'WaT Dan...GetalenteerD'

Zeg nu zelf! Dat is toch super grappig.

Voor de mensen die deze blog volgen omwille van Braziliaanse en Chileense histories: ik schreef een tijdje niets omdat 1. ik te weinig tijd had en 2. er niet zo veel te vertellen viel. Bovendien waren veel van de dingen die gebeurden niet meteen blogfähig.

Met Wannes gaat alles goed. Zijn laatste post op wannesinbrazilië.blogspot.com was lang en leuk. Wie hem op facebook volgt, denkt ongetwijfeld dat Brazilië één langgerekt feestje is en waarschijnlijk hebben ze geen ongelijk. Hij liet wel eens doorschemeren dat hij het 'af en toe moeilijk heeft' maar dat is hem niet aan te zien op de foto's waar hij altijd wel een arm rond twee, drie of meer Braziliaanse schonen heeft. Geld is zijn enige probleem. Dus sturen we regelmatig een pakje nieuwe hemden op. Probleem opgelost. Daar hoeven we ons dus al niet druk om te maken.

Vale begint langzaam haar draai te vinden en verbaast ons af en toe met een paar zinnen in het Nederlands. Flo vindt die bij elkaar gesprokkelde zinnen geweldig 'illegalio' maar wij vinden het super (Flo overigens ook). Verder oefent alles dat met speculaas te maken heeft een geweldige aantrekkingskracht op haar uit. Sinterklaas en Pedro Nero worden vast haar beste vrienden!
Gisteren had ze Leuvendag. En niet te vergeten: Leuvennacht! AFS organiseerde een stadsspel (dat ze maar niks vond) en 's avonds het Fiesta del Mundo in zaal Albatros. Dat feest herinner ik me zelfs nog uit MIJN oude AFS-tijd! Het was blijkbaar (nog steeds!) een geweldig feest waarop ze Nederlands én Engels had staan praten met mensen die ze niet kende. Ze stond zelf versteld van haar linguistieke strapatsen! Wij dachten: 'Waar een paar biertjes al niet goed voor zijn!'
Ze namen met drie de eerste trein naar Antwerpen en vanmorgen wist ze niet meer zo goed wie die drie anderen dan wel waren... Misschien opvoedkundig geen voltreffer, maar Vale had duidelijk genoten van haar nachtje uit, dus waar zouden we ons druk om maken?!

En laat ons Flo niet vergeten... Die à l'improviste een Halloweenfeest organiseerde waardoor we gisteravond plots met acht in plaats van met drie aan tafel zaten. Vijf 'enge Disneyfiguren' - waaronder Peter Pan en Aladin?! - die eerst spaghetti en chips aten en dan een halve nacht Disneyfilms keken... Opvoedkundig misschien ook geen voltreffer, maar ze hebben er van genoten dus - inderdaad - waar zouden we ons druk om maken?!